Primus Productions

På plakaten

På plakaten

 

Back to All Events

EKSTREMISTER PÅ FILM: PROPAGANDA ELLER OPPLYSNING?

Det snakkes mye om ekstremisme – også i dokumentarfilmer. På både kino og TV tar norske filmskapere oss med inn i miljøer med ekstreme holdninger og ideologier. Hva er det som trekker regissørene til disse temaene og hva oppnår de ved å lage filmer som går tett på ekstremister? Blir de talerør for ekstreme holdninger eller bidrar de til forståelse og opplysning? 

Panelet som ledes av Erik Aasheim i Primus består av både regissører og produsenter og skal diskuterer hvordan de jobber og hvordan de behandler ekstremismen i filmene sine. Hvilke etiske, sikkerhetsmessig og praktisk utfordringer har de støtt på i prosessen? 
 
Arrangører: Stiftelsen Fritt ord, Norske filmregissører og dokumentarfilmfestivalen Human

Primus-oppdrag: Debatt-ledelse