Primus Productions

På plakaten

På plakaten

 

Back to All Events

Debattmøte: Høyreekstremisme, grunn til bekymring?

7.-13. mars arrangerer HUMAN International Documentary Film Festival i Oslo. Et av temaene er fremveksten av høyreekstremistiske miljøer og politiske partier i Europa. I Hellas har Gyllent Daggry på rekordtid sanket stemmer i kjølevannet av landets økonomiske krise. Korrupsjon og dårlig håndtering av krisen har skapt en enorm mistillit til det eksisterende politiske regimet, og mange ser desperat etter andre ledere. Tendensene er også tydelige i flere europeiske land: Frankrike, Ungarn, Polen, Storbritannia, Nederland, Østerrike for å nevne noen.  

Bør vi være mer bekymret enn vi er? Er vi i samme situasjon som på 1930-tallet eller er dette en ny form for høyreekstremisme? Lar vi ekstreme holdninger definere en ny normalsituasjon? 

Primus-oppdrag: Erik Aasheim leder samtalen med panelet: Håvard Bustnes, Espen Rasmussen (VG), Simen Ekern og Cathrine Thorleifsson

Arrangør: HUMAN International Documentary Film Festival