Primus Productions

Hvem vi er

Primus Partnere

 

En erfaren journalist, NRK-programleder, debattleder, forfatter og tidligere grønn ministerrådgiver gikk sammen med en bærekraftkommunikator, kommunikasjonsstrateg og taleskriver med ingeniørbakgrunn. Det ble Primus Productions. Vi bruker erfaringer fra journalistikk, politikk og næringsliv til kommunikasjon i mange ulike kanaler. Alt med en grønn tråd. 

 

Foto: Knut Bry

Foto: Knut Bry

E-post: erik@primusprod.no

Mobil: +47 40 22 47 47

Twitter: @aasheim

 

ERIK AASHEIM, daglig leder

Journalist, NRK-programleder, debattleder, forfatter og tidligere grønn ministerrådgiver

Erik elsker å lede en god debatt eller samtale der folk får vist seg frem på sitt beste. Folkeopplysning er et hedersord.

Erik har 25 års bakgrunn som journalist, programleder, korrespondent, forfatter og møteleder. I tillegg har han vært kommunikasjonsrådgiver for to klimaministre og kommunikasjonsdirektør for EAT Foundation og Gunhild A. Stordalen. 

I 15 år var han tilknyttet NRK som programleder i Dagsnytt 18 og Ukeslutt, og for tv-programmene Nyhetsblikk og Stereo.  Han har vært korrespondent i Paris i åtte år, hvor han også dekket tett den arabiske våren i Tunisia og Libya. Han har i tillegg pressebakgrunn fra blant annet Dagens Næringsliv, Dagbladet, Fedrelandsvennen og Bergensavisen.

Han har ledet det norske kommunikasjonsarbeidet rundt en rekke internasjonale klimamøter, blant annet FNs klimamøte COP21 i Paris 2015. Han var med å etablere Regjeringens ekspertutvalg både for grønn konkurransekraft, bærekraftig bypolitikk og Klima- og miljøministerens klimaråd. Han har også blant annet vært ansvarlig for kommunikasjonen før og under Kong Haralds store tur til Antarktis i februar 2015. 

Erik har planlagt og ledet en serie med folkemøter over hele Norge om bypolitikk for miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV) og om det grønne skiftet for klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H). De siste årene har han også  ledet en rekke debattmøter for alt fra Forskningsrådet, DNV GL og Finans Norge til Oslo Kommune, Arendalsuka, Kreftforeningen og for en rekke departementer.

Som kommunikasjonsdirektør ledet han det skandinaviske og internasjonale kommunikasjonsarbeidet til EAT, deriblant EAT Stockholm Food Forum 2016 med et medieteam på rundt 20 personer og mer enn 75 akkrediterte journalister, i tillegg til all kommunikasjon for EAT´s president Gunhild Stordalen.

Har også skrevet biografier om Eva Joly (Rød klut, grønne drømmer, Kagge, 2012) og Jonas Gahr Støre (Jonas, Gyldendal 2014)

 


Som debattleder er Erik profesjonell til fingerspissene. Forberedt og planmessig, med evne til å drive debatten framover.
Men viktigst; Han er til stede, fanger opp øyeblikkene og tør og stoppe opp ved det uventede og interessante som skjer undervegs
— BÅRD VEGAR SOLHJELL, TIDL MILJØVERNMINISTER

 
Benedicte Eie.jpg

E-post: benedicte@primusprod.no

Mobil: +47 99 48 52 77

Twitter: @benedictebe


 
Bilde 19.09.2018, 15 18 07.jpg

Benedicte Brinchmann Eie

Grønn sivilingeniør, taleskriver og kommunikasjonsrådgiver

Benedicte startet på sivilingeniørstudiet på NTNU for å drive innovasjon for et bærekraftig samfunn. Underveis erkjente hun at gode løsninger har liten verdi uten folk som tror på dem. Hun ble kommunikasjonsrådgiver for å hjelpe flere selge sine ideer for fremtiden. Hun har jobbet som konsulent, kommunikasjonssjef og miljø- og bærekraftansvarlig, med energi, hoteller, mat og klær. 

Benedicte liker å jobbe med folk som ønsker å forklare komplekse ting en enkel og engasjerende måte. Hun har det gøy når hun kan utvikle nye, grønne konsepter og samarbeid. Om hun ikke holder egne foredrag, hjelper hun andre med å perfeksjonere sine. 

For fem år siden var hun en del av det lille teamet som startet EAT. Hun jobber fremdeles med EAT Foundation og med spørsmålene om hvordan vi kan skaffe sunn mat til alle, på en frisk planet.

Benedicte har jobbet som miljø- og bærekraftansvarlig i H&M Norge. Der arbeidet hun med sirkulærøkonomi og med initiativet Klesinnsamlingsdagen, som senere ble Tekstilaksjonen. Benedicte vært kommunikasjonsansvarlig for Nordic Choice og Petter A. Stordalen og rådgiver i Geelmuyden.Kiese. Hun har vært med å stifte GreeNudge og Stordalen Foundation, og har drevet Norges minste og grønneste kommunikasjonsbyrå. 


 

Erik & Nina - konferansier-duo

Erik Aasheim i Primus og NRKs Nina Stensrud Martin leder også konferanser sammen som duo.

Nina er journalist og programleder i NRK, der hun har ledet sine egne programmer i radio og TV de siste 15 årene. I dag leder hun Slettan & Martin i NRK P1, ved siden av podkast-serier om internasjonal politikk og kultur. Ved siden av skriver hun bøker og tegner.

Nina og Erik har jobbet lenge sammen i radio, TV og event, og har sammen skrevet biografien «Jonas» om Jonas Gahr Støre. Begge har vunnet priser for journalistikk og programledelse.